Raspberry Pi

Raspberry Pi Mobel B

Lisätiedot


80,65 € verollinen

AlkaenKuukausi

Kuukausia Summa/kk
Tili €8.95
More info
More info

Raspberry Pi on Raspberry Pi Foundationin kehittämä luottokortin kokoinen tietokone.

 

Tietokoneen perusajatuksena on ollut valmistaa mahdollisimman riisuttu, mutta kuitenkin toimiva tietokone, jonka avulla voidaan opettaa lapsille koulussa tietokoneen toimintaa ja yksinkertaista ohjelmointia. Laitteen hinta on hyvin alhainen juuri sen takia että jokaiselle lapselle voidaan hankkia oma laite jolla opetella tietotekniikan perusteita.

 

Tietokoneella ei ole kiintolevyä, vaan se toimii sillä periaatteella että käyttöjärjestelmä sijaitsee SD-kortilla tai ulkoisella usb-laitteella, jolloin käyttöjärjestelmää voidaan myöskin vaihtaa nopeasti. Laitteessa on 2 usb-porttia, jolloin ulkoisen kiintolevyn liittäminen varastolevyksi on myöskin mahdollista. USB-portteja voidaan myöskin kasvattaa HUB:illa.

 

Vaikka tietokone onkin rakennettu ja tarkoitettu koulutuskäytöön, soveltuu se oikein hyvin edulliseksi mediatietokoneeksi hyvien liitäntöjensä ja erittäin alhaisen virrankulutuksen (3W) takia. Linux-harrastajat ovat pitkälti omaksuneet laitteen omakseen ja sille on saatavilla erilaisia käyttöjärjestelmiä, joista parhaiten toimivat ovat tällä hetkellä XBMC ja Raspbian. Myöskin Android 4.x käyttöjärjestelmä on lähtitulevaisuudessa julkaisussa Raspberry Pi:lle. Piirille rakennetun IO-portin johdosta tietokoneen käyttötarkoitukset ovat lähes rajattomat ja alan harrastajat ovat rakentaneet siitä mm. erilaisia robotin "aivoja", varashälyttimiä ym. laitteita.

 

Toimitamme koneen valmiiksi asennettuna haluamallasi käyttöjärjestelmällä, muistilla ja kotelon värillä. XBMC - käyttöjärjestelmää suosittelemme puhtaaseen mediakäyttöön ja Raspbian-käyttöjärjestelmää kaikkeen muuhun.

 

Lisätietoja laittesta saat Raspberry Pi:n virallisilta sivuilta: http://www.raspberrypi.org/

 

Tekniset tiedot:

Piirisarja:SoC Broadcom BCM2835 (CPU, GPU, DSP, and SDRAM)
CPU: 700 MHz ARM1176JZF-S core (ARM11 family)
GPU:Broadcom VideoCore IV, OpenGL ES 2.0, 1080p30 h.264/MPEG-4 AVC high-profile decoder
Muisti: (SDRAM): 512 Megabytes (MiB)
Video output: Composite RCA, HDMI
Audio output: 3.5 mm jack, HDMI
Onboard storage: SD, MMC, SDIO card slot
10/100 Ethernet RJ45 onboard network
Storage via SD/ MMC/ SDIO card slot

5V Micro-usb-virtalähde sisältyy pakettiin

takuu:12kk

Ostoskori  

Ei tuotteita

Lähetys 0,00 €
Yhteensä 0,00 €

Kassalle